Leuke steden om te winkelen in Nederland

Nederland telt tal van leuke steden om een dagje te gaan winkelen. Vaak gaan mensen standaard naar Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. Erg jammer, als je kijkt wat voor leuke steden er nog meer zijn waar je gemakkelijk een dagje naartoe kunt om te gaan winkelen, lunchen, dineren en misschien nog een leuke activiteit.

8486833841_451dc1c47c

Maastricht

Maastricht is een stad die niet voor iedereen dichtbij ligt, maar ondanks dat het een eindje uit de richting is is het zeker de moeite waard. Maastricht heeft een gezellig ogende binnenstad met leuke winkelstraten waar je grote ketens vindt, maar ook leuke boetiekjes. Wil je maar een paar uurtjes shoppen en daarna lekker op het terras gaan zitten? Dan is Maastricht ook zeker de moeite waard. Er zijn ontzettend veel leuke pleintjes en straatjes met gezellige terrassen voor een drankje of een hapje. Limburgers zijn echte bourgondiërs die van lekker eten houden en dat zie je terug in de stad, denk bijvoorbeeld aan een heerlijk puntje vlaai bij de koffie. Maak je er een weekendje van? Bezoek dan ook de ondergrondse tunnels, ga varen op een bootje of doe een van de vele fietstochten rondom de stad. Een hotelletje heb je al voor €80 per nacht op basis van een tweepersoonskamer.

Den Bosch

Den Bosch is een leuke stad in het hart van Brabant. De stad nodigt uit en wordt gekenmerkt door Brabantse gezelligheid. Het historische stadscentrum telt vele winkels, groot en klein. De winkels zijn gevestigd rondom de markt. Op de markt heb je vele gezellige terrassen en zaakjes waar je tussen het winkelen door kunt plaatsnemen voor een kopje koffie met jawel, hoe kan het ook anders, de Bossche bol! Den Bosch heeft ook een leuke rondvaart door de Binnendieze waarmee je achter huizen en onder de winkelstraat door vaart.

Gouda

In de randstad ligt nog een hele verrassende winkelstad. Gouda is een mooie stad, ook met water en een gezellig stadscentrum. De ligging van de stad is centraal en bijna alle grote winkelketens worden vertegenwoordigd door de stad, maar er zijn ook kleine boetiekjes. Zo heb je bijvoorbeeld van der Kam fashion voor damesmode Gouda. Gouda is dan misschien kleiner dan Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, het is zeker de moeite waard om een dagje te gaan shoppen hier. Gouda is daarnaast ook de geboortestad van Gouda kaas.

Leeuwarden

Verder naar boven in het land hebben we Leeuwarden. Net als Maastricht is dit ook een wat uit de richting voor de helf van de bewoners van Nederland. Leeuwarden heeft wat overeenkomsten met Utrecht, de stad bestaat ook uit vele grachten. Het accent van de Leeuwarders kan je doen laten denken alsof je in het buitenland bent, ze kunnen daar namelijk Fries spreken. Leeuwarden heeft vele leuke kleine winkeltjes die je in andere steden niet tegen zult komen. Ben je dus op zoek naar iets speciaals? Iets wat niet iedereen heeft? Ga dan eens in Leeuwarden kijken. Je zult zien dat je daar genoeg keuze hebt uit wat exclusievere mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *