Retro kleding is een grote hit

Meisjes en jonge vrouwen hebben meer keus dan ooit wat betreft modestijlen. De mode is al geen lang geen dictator meer die zegt: lange rokken, korte rokken, schoudervullingen of niet en dergelijke. Retro kleding is geweldig want het geeft je meteen de mooiste mode van decennia om uit te kiezen. En quess what, deze mode wordt nog gemaakt ook. Je vindt ze gewoon weer in de rekken, die broeken met hoge tailles, bloesjes die je vrouwelijk vormen benadrukken en die heerlijke jurken. Vooral jurken. Jurken met uitwaaierende rokken uit de jaren 50, met of zonder petticoat, zijn net zo leuk en vrouwelijk als jurken met kokerrokken uit de jaren 60. In de jaren 20 en 30 waren de jurken recht, kuitlang (wat ze toen kort vonden) en zonder veel details terwijl de jaren 40 echte vrouwelijke mode heeft voorgebracht. Het leuke is dat je met zoveel keus helemaal je eigen stijl kunt bedenken. Hoe belangrijk is het om je goed te voelen in de kledingstijl die je draagt? Zeg maar gerust fundamenteel.

Polkadot

Toppunt van zwierige speelse kleding is de polkadot stof oftewel stippeltjes. Vaak gebruikt voor jurken met wijde rokken maar ook voor rechte mouwloze zomerjurken en zelfs ook voor schoenen. Eigenlijk alleen voor vrouwen maar er zijn al heren gesignaleerd met een polkadot overhemd. Niet geschikt voor formele gelegenheden vanwege het onserieuze karakter maar dat is relatief, zoals alles in de mode. De kracht van polkadot zit in de naïviteit die het uitstraalt, met een knipoog natuurlijk! Want polkadot is heel sexy. Maar ook effen stoffen, ruitjes , streepjes, leopard en fantasieprints worden veelvuldig gebruikt in retro mode.

Retro kleding: origineel en verleidelijk

Het leuke van retro kleding is dat ze niet echt oud is en dat ook niet hoeft te lijken. Want misschien houd je wel van tweedehands maar misschien ook niet. De kracht van retro kleding ligt verder in de kwaliteit. Hier wordt echt geprobeerd tot in elk detail de kleding van vroegere tijden te maken, zodat ze flatterend, draagbaar en functioneel is. Tegelijk wordt er van de laatste technieken in de stoffenindustrie geprofiteerd zodat retro kleding soms nog mooier is dan de kleding van toen. Veel katoen maar ook viscose of kunstzijde, jeans en zachte wol worden gebruikt. Kraagjes, plooitjes, pofmouwen en strikjes zijn originele details. Het zijn geen kostuums, het is echte mode. Heerlijke kleding waarin je je eigen persoon kunt creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *