Shoppingstad: Rotterdam

Shop till you drop is een bekende uitspraak die voor veel vrouwen geldt. En waar kun je nu beter shoppen tot je erbij neervalt dan in de shoppingstad Rotterdam. De stad Rotterdam is tegenwoordig vooral bekend vanwege het foodwalhalla van Nederland: de Markthal. Ik geef toe dat het heerlijk is om de stands in de Markthal te bezoeken om op die manier kennis te maken met onbekende exotische vruchten. Ook de verrassende recepten die de eigenaren van de stand met jou delen zijn verrukkelijk. Toch gaat mijn hartje niet meteen sneller kloppen van tassen vol verse groenten en fruit. Mijn modehartje gaat wel hard bonken van mooie modewinkels, inspirerende winkels van bijzondere eigenaren en winkels die groen hoog in het vaandel hebben staan. Die van jou ook? Bekijk dan samen met mij de fashion en lifestyle hotspots van Rotterdam.

Inspirerende winkels

In elke stad zijn ze wel te vinden. Nog niet geraden over wie ik het heb? Ik heb het natuurlijk over kunstenaars, ontwerpers, meubelmakers, skaters en food designers die het lef hebben om een eigen winkel te starten. Vaak liggen deze inspirerende winkels niet direct naast de garages waar je in Rotterdam kan parkeren, maar moet je echt op zoek naar deze leuke hotspots. Om jou die ellenlange zoektocht te besparen deel ik alvast een drietal leuke adresjes met je.

Het eerste adresje wat ik persoonlijk erg leuk vind is SHPPR. Deze winkel is een conceptstore die een podium biedt voor jonge en getalenteerde ontwerpers. Het tweede adresje wat in mijn ogen zeker een bezoekje waard is, is Olga Korstanje. In haar winkel, wat tevens ook haar werkplaats is, vind je prachtige, handgemaakte tassen en accessoires. Het (voorlopig) laatste inspirerende adresje dat ik met je deel is Ginza. Styliste en DJ Margaret West verkoopt hier betaalbare, maar toch ook exclusieve damesmode.

Luxe winkels

Naast bijzondere en inspirerende winkels kan ook de vrouw die wel houdt van wat luxe in shoppingstad Rotterdam haar hart ophalen. Wil je shoppen op het gebied van wonen en inrichting? Dan is Metz, de grootste designwinkel van Rotterdam, de ideale winkel voor jou. Werkt het voor jou heel ontspannen om een goede triller of roman te lezen? Breng dan een bezoekje aan de grootste boekhandel van Rotterdam: boekhandel Donner. Wanneer je net als ik een vrouw bent die erg van schoenen houdt dan is Shoebaloo een leuk adresje voor jou. Ik moet je wel waarschuwen dat de prijzen van deze prachtige schoenen van merken zoals Lanvin en Céline niet voor iedere portemonnee zijn bestemd.

Verantwoorde winkels

Ook voor de vrouwen onder ons die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan is Rotterdam een geschikte plaatst. Persoonlijk word ik erg vrolijk van Woonwinkel Vanbinnen. Deze woonwinkel is gespecialiseerd in ecologisch wonen. Zo kun je bij Vanbinnen bijvoorbeeld terecht voor plantaardige verf, bedden vervaardigd uit natuurlijke materialen en textiel van natuurstoffen. Ook de winkel Voorlopig gelegen aan de Nieuwe Binnenweg is een van mijn favorieten. Je vindt hier leuke kaarten, kookboeken en mooi papier. Kortom, leuke dingen die je aan een ander cadeau kunt doen.

Gaat jouw hartje al sneller kloppen van de hotspots in dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *