Kledingtips voor een zakelijke foto

Als je een zakelijke foto laat maken, is het erg belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Niet alleen je haar en je make-up zijn hiervoor van belang. Ook je kleding geeft vaak een indruk van wie je bent als persoon. Er zijn ook zeker do’s en don’ts op het gebied van kleding tijdens een fotoshoot. We geven je wat tips.

Een extra setje kleding meenemen

Het gaat er dus om dat je kleding laat zien wie je bent. Maar hoe leuk je outfit ook is, het is niet de bedoeling dat het de aandacht afleidt van je gezicht. Kies daarom niet voor drukke prints of te opvallende kleuren. Wel is het aan te raden om te kiezen voor kleur, wit en zwart maakt namelijk vaak erg bleek. Het is altijd slim om een extra setje kleren mee te nemen naar de fotoshoot, mocht je twijfelen dan kun je altijd nog advies vragen aan de fotograaf en eventueel wisselen van outfit. Qua accessoires moet je erop letten dat je hier niet te veel van draagt. Wees bescheiden, ook met je decolleté mocht als je een vrouw bent.

Een zakelijke uitstraling

Buiten dat je graag een outfit wil dragen waar je je goed in voelt, is het ook belangrijk dat een outfit zakelijk overkomt als het gaat om een zakelijke foto. Je gekleurde zomer jumpsuit is leuk, maar niet erg professioneel. Kies daarom voor kleding die zakelijk en leuk is. Donkere kleuren komen vaak wat formeler over dan lichte kleuren. Let er wel op dat je outfit niet te donker wordt. Kies bijvoorbeeld voor een donker jasje met een licht shirt of overhemd. Qua stoffen doen gladde stoffen het altijd goed, dit geeft een krachtige uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een colbert met een mooie glanzende en gladde top of overhemd. Zorr er ook altijd voor dat je kleding goed past, perfect aansluit en kwaliteit uitstraalt. Dit komt beter over.

Wat past bij jou?

Ondanks dat je natuurlijk zo zakelijk mogelijk wil overkomen, is het wel van belang dat de kleding die je draagt bij je past. Kijk dus eerst naar de kleuren die jouw gezicht het beste doen uitkomen. Als je je zelfverzekerd voelt, sta je altijd beter op de foto. Wil jij ook graag een mooie zakelijke foto? Neem dan eens een kijkje bij Link Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *