Kleding op de werkvloer

Wie werkt dient hier natuurlijk ook passende kleding bij te dragen. Sommige bedrijven hanteren vaste bedrijfskleding welke je kunt dragen. Steeds meer grotere bedrijven gaan over op het invoeren van bedrijfskleding voor hun medewerkers. Vaak is dit omdat het met het beroepsrisico te maken heeft, denk aan beschermende kleding bij gevaarlijk werk of juist aan de hygiëne. Anderzijds kan bedrijfskleding zorgen voor uniformiteit binnen een bedrijf en kan het een visitekaartje vormen. Denk aan bedrijfskleding met een mooie snit een geborduurd embleem er op of verschillende bedrijfskleding voor de verschillende afdelingen van een bedrijf waardoor deze makkelijk te herkennen zijn.
Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je gewoon je eigen kleding mag dragen op de werkvloer. Toch is dit vaak nog wel moeilijk, je staat soms iedere ochtend weer voor een dilemma en wat is nu precies gepast kledij? Sommige kantoren of bedrijven hebben een dresscode wat de keuze vaak al wat beperkter en wat makkelijker maakt, al kan dit ook betekenen dat je eens goed moet gaan shoppen om aan de wensen te voldoen. Daarnaast kun je natuurlijk ook over het randje gaan, dat is dus weer oppassen. Een belangrijke regel is dat je het eigenlijk altijd netjes dient te houden.
Draag bijvoorbeeld geen korte rokken of een shortje, en een te diep decolleté is ook niet aan te raden. Daarnaast is het belangrijk dat je kleding schoon is en dat deze fris ruikt, controleer ook regelmatig op gaatjes. Zorg er vooral voor dat je er verzorgd uit ziet maar gebruik daarentegen ook weer niet te veel parfum, dit kan storend werken voor je collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *