Het nieuwe winkelen

schoenenIn een tijd waarin je over de economische tegenslag na de andere hoort zal ook de mode eraan gaan geloven. Tweedehands kleding kopen is al wat langer erg populair maar daarnaast zijn er ook nieuwe initiatieven die er voor kunnen zorgen dat je kleding voor een prikkie kunt dragen en wellicht geld kunt verdienen aan je kledingkast. Een nieuwe trend is namelijk het verhuren van je kledingkast aan anderen. Zo kun je toch iets doen met de kleding die je niet draagt maar toch niet weg wilt doen.

Heb je kleding waar je op uitgekeken bent maar je vind het zonde om ze te verkopen omdat ze in principe nog prima zijn? Denk dan bijvoorbeeld aan hippe damesriemen, mooie merkschoenen, mooie mantels en hippe jurkjes. Heb je deze allemaal nog wel in de kast? Dan kun je gaan verhuren. Het geld wat je hier dan weer aan over houd kun je weer investeren in nieuwe items in je kledingkast. In de wereld van de handtassen is het al een bekend concept maar ook op het gebied van kleding begint dit fenomeen aan populariteit in te winnen.

In Nederland heb je bijvoorbeeld Littlegreendress.nl welke bijeenkomsten regelt waar je kleding kunt ruilen en tweedehands kleding kunt kopen. Daarnaast kun je ook heel gemakkelijk bij vrienden en familie aankloppen om te vragen of zij misschien toegang hebben tot sample sales. Daar worden vaak restpartijen voor een fractie van de prijs verkocht en dit is dus de ideale plaats om goede koopjes te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *