De trenchcoat

De trenchcoat is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Dit chique, maar toch makkelijk kledingstuk dragen steeds meer vrouwen. De trenchcoat is een aankoop waar u lang plezier van kunt hebben, de klassieke jas werd al gedragen in de eerste wereldoorlog.

De trenchcoat en haar geschiedenis

Hoe is eigenlijk de trenchcoat ontstaan? De trenchcoat is eigenlijk begonnen als regenjas voor het leger, en dan met name voor officieren, in de Eerste Wereldoorlog. De trenchcoat werd een alternatief voor de wollen jassen van de Britse en Franse soldaten. De jas werd vooral gedragen door officieren, lagere rangen mochten de trenchcoat niet eens dragen. Dit geeft aan hoeveel status deze jas met zich mee bracht. De naam werd bedacht door officieren in de loopgraven. De jas had vele zakken en opbergmogelijkheden, waardoor men spullen mee kon nemen. Na deze eerste wereldoorlog namen de officieren de jassen vaak mee naar huis en droegen deze. Zo kwam de trenchcoat terecht in het straatbeeld, voor zowel man als vrouw.
Tegenwoordig zijn de trenchcoats vooral een trend bij vrouwen. Ze zijn er in allerlei soorten, met bijvoorbeeld enkele of dubbele knopenrijen. Waar in de Eerste Wereldoorlog vooral lange trenchcoats gebruikt werden, zijn er nu ook korte trenchcoats. De trenchcoats die gedragen werden door de officieren, waren er vaak alleen in de kleuren kaki, beige en zwart. Tegenwoordig zijn ze er ook in bijvoorbeeld roze, blauw, rood en geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *